Ara

Ömrüne bereket

Ömrüne bereket

“Ömrüne bereket” diye duâ ederler. Belki o anda bunun anlamını bilmeyiz ama kelâm çok mânidar. Kişi uzun ömürlü olur, fakat hayırsızdır. Kısa bir hayat sürer, ama bereketlidir. Alemdar

Değerli Okurlarımız,

Âhir zamandayız. Günler su gibi akıp gidiyor. Âhir zamanda günlerin insanın elinden kayıp gideceğini Efendimiz (sav) şöyle bildiriyor:

“Zaman öyle yaklaşır, peş peşe gelir hızlanır ki; bir sene bir ay, bir ay bir hafta, bir hafta bir gün, bir gün bir saat, bir saat bir ateş kıvılcımı kadar olur.” (Tirmizî, Zühd, 24)

Ömürlerin bereketi, bu akıntı içerisinde büyük önem arz eder. Ömürlerin bereketlenmesi demek; kısa bir ömürde dahî uzun seneler yaşamışçasına bir semerenin meydana gelmesi demektir. Yâni ömrün bereketlenmesi; hayâtın her ânını dolu dolu yaşamak, ondan istifâde etmek ve ettirmektir.

Cenâb-ı Hakk’tan niyâz edilecek en güzel ömür, bereketli ömürdür. Yaşlılık bahşedilse; bereketli bir ömürde insan kendisinden istifâde edilen bir insan hâline gelir. Çok yaşlanmadan emr-i Hakk vâkî olup genç yaşta ölse de, ömrü bereketli insanın hayâtında, kendisinden sonra istifâde edilen birçok eser ortaya çıkar.

Kıymetli Tâkipçilerimiz,

Ocak 2019 sayımızda kapakta “Ömürde Bereket / Ömrü Bereketlendirmek” konusunu işledik. Dosya konumuza; Alemdar “‘Ömrünüze Bereket’ diye duâ ederler”, İdris Kocabaş, “Berekete Mazhar Olmuş Bir Ömür: Yahyalılı Hacı Hasan Efendi (ks)”, Servet Yalçın, “Tükenen Sermâyemize Ah Keşke Demeden”,  Prof. Dr. Ali Akpınar, “Olanda Hayır Görmeli ve Olanları Hayra Dönüştürmeli”, Prof. Dr. Ali Çelik, “Ömrü Bereketlendirmek” başlıklı makâleleriyle değer kattılar.

Saygıdeğer Dostlar,

Berekete mazhar olmuş ömrüyle sevenlerine her zaman en güzel örnek olan Hacı Hasan Efendimiz'i (ks) vefâtının otuz ikinci yıl dönümünde rahmetle yâd ediyoruz.

O’nun Kur’ân ve sünnete adanmış hayâtını anlayabilme ve ondan ibret alabilme dileğiyle…

Ve minallâhi’t-tevfîk                                                                            Hasan HAFİF

Ocak 2019, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak