Ara

Editör'den...

Editör'den...

Güzel Ahlâkla Hayâtı Güzel Eylemek 

Haziran sayımızdaki, “İmâm-ı Rabbânî’de İnanç Esasları” konumuza gösterdiğiniz teveccühten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerin geri dönüşleri bizleri ziyâdesiyle memnûn etti. Sizden aldığımız destekle yolumuza aşk ve şevkle devâm ediyoruz…

Kıymetli Okurlarımız,

Ahlâklı kimse; hiç kimsenin ve hiç bir yaptırımın olmadığı yerde sırf Allah için, Allah beni görüyor ve ben öncelikle O’na karşı sorumluyum bilincinde iyilik ve güzelliklerin adamı olmayı sürdüren kimsedir. Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: Mü'minlerin îman bakımından en mükemmeli, ahlâk bakımından en güzel olanıdır. Nerede olursan ol, Allâh'a karşı sorumluluğunun bilincinde ol! Kötülüğün peşinden iyi bir şey yap ki onu yok etsin. İnsanlara da güzel ahlâka uygun biçimde davran!

Sevgili Takipçilerimiz,

Bu sayımızda bir önceki sayımızın devâmı mâhiyetinde, “Ahlâk Esasları” konusunu işlemeye gayret ettik. Kapak konusunda; Alemdar ‘Îmanda Kalite’, Prof. Dr. Ali Akpınar Güzel Ahlâkla Hayâtı Güzel Eylemek, Prof. Dr. Kadir Özköse Tehzîb-i Ahlâk Usûlleri, Mahmut Eyüpoğlu ‘İmâm-ı Rabbânî’nin Şerîat Hassâsiyeti’, Muhammet Şen ‘Vahyin Penceresinden Sosyal Medya’ başlıklı makaleleri kaleme aldılar. 

Ağustos sayımızda görüşünceye dek Allâh’a (cc) emânet olunuz…

Temmuz 2023, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak