Ara

Editör'den...

Editör'den...

Hayırlı Ramazanlar

Eşyayı ibretle seyredenler, dünyanın görünüşüne ve kısa süredeki durumuna değil iç yüzüne ve âkıbetine bakar, sonunu görür, ona göre hazırlık yapar ve böylece dünyada âhiret mutluluğunu kazanırlar (el-Veṣâyâ, s. 288-290).

İbret alınacak en mühim kaynak Kur’an-ı Kerim’dir. O’nda nice ibretlik kıssalar mevcuttur. Dünya, dibinden tepesine kadar sizin olsa bile bir gün öleceksiniz. Geçici dünya yerine kalıcı öteki âleme, Hakk’ın dîdârına tâlip olun. Dünya nimetleri gelip geçicidir. İtidali elden bırakmamalı. 

Yine Kur’ân’da, müslümanlarla yaptıkları antlaşmaya uymadıkları için göç ettirilen yahudi Nadıroğulları’yla ilgili olaydan bahsedilirken kullanılan, “Ey basîret sahipleri, ibret alın!” (el-Haşr 59/2) şeklinde ayetler geçmektedir. Gazzâlî bu âyeti açıklarken “kıyas yapın” şeklinde anlamış. 

Son dönemdeki hâdiseler şüphesiz birçok şeyi yeniden hatırlattı. Meşhur bir söz vardır hani “düşmekte olan uçakta ateist bulunmaz.” O bölgeden dostlarımızdan aldığımız haberlere göre mânevî âleme dönenler, namaza başlayanlar olmuş. Bunlar elbette güzel gelişmeler. İşte ibret nazarıyla bakınca bu gibi gelişmeler hâsıl olur. 

Ramazan-ı Şerîfinizi en içten dileklerle kutluyor, bayrama ulaştırmasını Rabbimden niyâz ederken, tüm uzak-yakın coğrafyaların halklarını saygıyla selâmlıyorum.

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak