Ara

Editör'den

Editör'den

İnsana Yatırım 

İnsan yeryüzünün halîfesidir. Halîfenin mânâsı, insanların yeryüzünde hakkın üstün olduğu bir düzen kurmaları, yeryüzünü îmâr etme konusunda birbirlerine halef olmalarıdır. Allâhımız bize sakın tefrîka çıkarmayın birleşin diyor. Nerede birleşeceğiz? İşte yirmi sekiz yıldır Safa Vakfı olarak bu gâye için çalışıyoruz.  Nasıl ki Allah, dünyâyı bir anda yaratma gücü varken merhalelerle altı günde yarattıysa, bizim de merhalelerle değişip bir nizam içerisinde olmamızı tavsiye ediyor.

Ayasofya Câmii’nin açılmasının yıl dönümündeyiz. Ayasofya bir semboldür. Müzeyken dahî İslâm yaşanıyordu. Ne değişti? Dedim ya, O bir sembol. Biz ne yapacağız bu noktada? Şahıslara, makamlara, kurumlara tapınmayacak, hakkın rızâsına muvâfık yaşayabilen insanlar yetiştirmeye yöneleceğiz.

Yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğinde kendine güveni artan Müslümanların artık daha aktif, sistematik ve yukarıda belirttiğimiz gibi, tefrîkaya düşmeden çalışması gerekiyor. Her türlü görüşe sâhip insanlara hilimle ve ötekileştirmeden yaklaşmak mecbûriyetindeyiz. Yaygın bir kanıya göre, insanlar bireyselleştikçe, yalnızlaştıkça tutunacak bir dal aramaktadır. Hattâ, aramak yerine onu kendi özünden bulup çıkarmaya çalışmaktadır desek daha yerinde olur. Medya sürekli “sen değerlisin” sözünü zihinlere kazıyarak insanın Tanrıya ihtiyâcının kalmadığı bir topluma su taşımaktadır. Elbette bu gibi sapkın düşüncelerle mücâdele için, temsîl ettiğimiz İslâmî ve millî görüşü ayaklar altına almadan projeler geliştirmeliyiz.

İnsanın halîfe olmasının bir sırrı da çığır açmasıdır. Muhterem Üstâdımızın açmış olduğu bu çığır el’an hayırlı işlerle süslenmeye devâm ediyor.  Kıyâmete kadar sürecek bu mukaddes yolun büyüklüğünü herkes bir gün anlayacaktır. Çünkü dünyâ metâına kulluk devâm ettikçe arınmaya olan ihtiyaç da artacaktır.

Kıymetli okuyucularımız, bu düşüncelerle hazırladığımız kapak dosyamızı beğeneceğiniz kanâatindeyiz. Siz bizleri mahcup etmediniz, bizler de sizlere lâyık olabilmek için dergimizin gelişimi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İletişim ortamlarımızdan bize ileteceğiniz eleştiri veya beğenilerinizi bekliyoruz, bir sonraki sayımızda buluşmak dileğiyle Allâh’a emânet olun.

Ve minallâhi’t-tevfîk 

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak