Ara

Editör'den...

Editör'den...

Vatan ve Tarih Şuuru  

Değerli okurlarımız, her birinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selâmlıyorum. Her ay olduğu gibi yine çok güzel ve özel bir dosya konusuyla huzurlarınızdayız. Mayıs sayımızda “Vatan ve Tarih Şuuru” konusu üzerinde durduk…

Kıymetli Okurlarımız,

Bir devlet; dil, din, vatan, bayrak ve tarih gibi değerlerine sahip olmanın ve bunları korumanın şuuruna ne kadar çok ererse, tarih sahnesinde var olma süresi de o kadar uzun olur.

Düşmanlarımız bu gerçekleri iyi bildikleri için can alıcı noktalara saldırarak, her çeşit basın-yayın organlarıyla aile yapımızı, ahlâkımızı, töremizi, tarihimizi yok etmeye çalışmaktadır. Bunların tarih düşmanlığının altında yatan bir gerçek daha var o da İslâm düşmanlığıdır. Çünkü millet olarak İslâm’la yoğurulmuş bir geçmişimiz vardır.

Uzun ömürlü bir devlet ve millet olmak için geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza tarih sevgisi ve bilgisi verilmeli ve bilhassa millî tarihimiz iyice öğretilmelidir. Geçmişteki olayları bilmeden gelecek hakkında fikir yürütmek, birtakım sezgilerde bulunmak çok zordur. 

Tarih, geçmişte yaşanmış olayların kuru bir ifadesi değildir. Tarih; fertlerin, toplumların, milletlerin örflerini, âdetlerini, kültürünü, sanatını, düşüncelerini, duygularını, savaşlarını, acılarını, sevinçlerini, heyecanlarını, hedeflerini geçmişten geleceğe aktaran ve içinde saklayan çok değerli hayat tecrübeleri toplamıdır. Bu yönüyle çok kıymetli bir hazinedir.

Bu gibi sebeplerden dolayı her toplum; tarihini bilmeye, gençlerine öğretmeye, gelecek nesillere aktarmaya mecburdur. Tarihsiz millet, talihsiz, köksüz ve öksüz bir millettir. Bu özelliğinden ve öneminden dolayı bazı İslâm âlimleri; «Tarih ilmini öğrenmek vâcib.» demişlerdir. 

Değerli Okurlarımız,

Bu sayımızda dosya konumuz Vatan ve Tarih Şuuru. Dosyamıza Alemdar, “Vatan ve Tarih Şuuru”; Mehmet Nezir Gül, “Türkiye’yi Niçin Seviyoruz?”; Mustafa Armağan, “Vatan ve Tarih Şuurunu Nasıl Anlamak Gerekir?”; Prof. Dr. Ali Akpınar, “Yeryüzü Hâlifesi İnsanın Vatan Tutukusu”, Nidayi Sevim, “Osmanlıda İki İlginç Spor Kulübü: Lahanacılar ve Bamyacılar”, Prof. Dr. Kadir Özköse, “Ülkemizin İstiklâline ve İstikbâline Sâhip Çıkma Sorumluluğumuz”, Alemdar, “Asıl Vatan” başlıklı yazılarıyla katkıda bulundu. 

Hayırlı okumalar dilerim. 

Mayıs 2024, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak