Ara

Editör'den...

Editör'den...

Gönül dünyâmıza açılan kapı Yenidünya Dergisi’nin güzel gönüllü okurlarını saygı, sevgi ve muhabbetle selâmlıyorum. Her ay olduğu gibi yine çok güzel ve özel bir dosya konusuyla huzurlarınızdayız. Nisan sayımızda kulluğumuzun özü olan “İhsan” kelimesi üzerinde durduk. Günümüz dünyâsında bizlerin en çok ihtiyâcı olan şeyin “İhsan Üzere Yaşamak” olduğunu bu sayımız vesîlesiyle tekrar hatırlamış olduk. Bugün toplumsal problemlerimizin neredeyse hepsinin, ihsan bilincinin yitirilmesinden kaynaklandığını anladık… 

Değerli Tâkipçilerimiz,

Cibrîl hadîsinde Allah Resûlü (sav) “İhsan nedir?” sorusuna, “İhsan Allâh’ı görüyormuşçasına O’na kulluk etmendir. Şâyet sen O’nu göremiyorsan O seni görmektedir.” buyurmuştur. (Buhârî, İman, 36.) Hadiste ihsanla ihlâs arasındaki sıkı irtibat dikkat çekicidir. Modern dijital dünyâda bireysel duyarlılıkların, ahlâkî erdemlerin ve söylemlerin gittikçe daha çok gösteriş odaklı bir zemîne kaydığını düşünecek olursak; ihsan kavramının önemi daha da ortaya çıkıyor. 

Dikkatli düşünürsek bugün yeryüzündeki kötülüklerin kaynağında, ihsan yoksunluğunu görürüz. Bizler sosyal ilişkilerimizden ibâdetlerimize, âile hayâtımızdan meslek hayâtımıza kadar ihsan bilincini hâkim kılarsak; ihlâsı, samîmiyeti ve hakkı öncelersek bireysel ve sosyal yaralarımızı da iyileştirmiş oluruz.

Kıymetli Okurlarımız,

Yenidünya Dergisi olarak bu sayımızda “İhsan Kulluğun Özüdür” konusunu sayfalarımıza taşıdık. Dergimizin başyazarı muhterem Ali Ramazan Dinç Efendi, “İhsân Üzere Yaşamak”; Prof. Dr. Ali Akpınar, “İnsanın, İhsan Makāmına Ulaşma Hedefi”; Prof. Dr. Kadir Özköse, “İyilik Seferberliği”; Rabia Brodbeck, “Dünyâ-Âhiret”; Mahmut Eyüpoğlu, “İhsân Kulluğun Özüdür”; Mehmet Nezir Gül, “Sevgi Bedel İster”; Muhammet Şen, “Hiç Kirpikleriniz İçin Şükrettiniz mi?!” yazılarıyla dosyamıza katkıda bulundular.

Mayıs sayısında görüşmek üzere.

İyi okumalar...

Nisan 2024, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak