Ara

Editör'den...

Editör'den...

Adâlet Tevhîdin Özüdür

İslâm toplumu, tevhid inancının sosyolojik yansımasıyla kardeşlik, birlik, bütünlük, sevgi, saygı, hak, hukuk, dayanışma ve paylaşmanın esas olduğu vahdet toplumudur. İslâm, Müslümanlardan, küçük ölçekte de büyük ölçekte de kardeşlik, birlik ve bütünlük bilinç ve anlayışıyla hareket etmelerini ister. Dinde tevhide, kardeşliğe, birliğe dayanan toplumda, Müslüman olmayanlar da insanlıkta veya yaratılışta kardeşlik merkezinde ve adâlet temelinde muameleye tabi olurlar. 

İslâm, tevhid inancına mensup olup Allâh’ı bir ve tek bilen, Allâh’a eş ve ortak koşmayan mü’minlerden, tevhid inancının gereği olarak, yani tevhid inancını sosyolojik boyuta yansıtarak toplumda birlik ve bütünlük üzere yaşamalarını, birbirlerine sıkı sıkıya kenetlenmelerini, tefrikaya düşmemelerini ister.

Kıymetli Takipçilerimiz,

Mart 2024 sayımızda “Adâlet” konusunu işledik. Kapak dosyada; Alemdar “Adâlet”, Mahmut Eyüpoğlu Adâlet Tevhîdin Özüdür”, Prof. Dr. Ali AkpınarDünyâ Adâlet Üzere Durur!, İdris KocabaşFetih Sembolü Adâlet Olan Şehir: KUDÜS”, Prof. Dr. Kadir ÖzköseAdâlet Esaslı Metafiziğin Medeniyetibaşlıklı makaleleri kaleme aldılar. 

Değerli Okurlarımız,

İslâm toplumu, rüşvetin, adam kayırmanın, torpilin olmadığı; herhangi bir baskı ve zorlama olmadan her hak sâhibine hakkının verildiği bir toplumdur.

Unutmayalım ki hiç kimsenin olmadığı ve görmediği en ıssız, en gizli yerlerde bile Allah kullarını görüp gözetmektedir. 

Dünyâ ve âhirette güzel sonuç ise, Mârifetullah bilinciyle Allâh'ı hesâba katarak yaşayıp O’na karşı sorumluluklarını yerine getirenlerindir.

Nisan sayımızda görüşmek üzere.

Allâh’a (cc) emânet olun…

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak