Ara

Editör'den...

Editör'den...

Kalkınmaya esas Bakara Sûresi’nin 261. âyetidir: “Mallarını Allah yolunda harcayanların hâli yedi başak bitiren, her başakda yüz ‘tâne’ bulunan bir tek tohumun hâli gibidir. Allah kime dilerse ona katkat verir. Allah, ihsânı bol olan, hakkıyle bilendir.”

Değerli Okurlarımız

“İnsanoğlu için temel beklenti, mevcut refah düzeyinin iyileştirilmesi ve güven ortamının tesis edilmesidir. Söz konusu hedeflerin gerçekleştirilmesi ise büyük ölçüde iktisadi kalkınmaya bağlıdır. Dolayısıyla, toplumlar için ekonomik kalkınma tarihten bu güne değişmeyen en genel amaçlardan birisi olmuştur…

Ekonomik kalkınma; bir toplumun oluşturduğu sosyal ve siyasal yapı (devlet) bağlamında sahip olduğu, nitelik ve nicelik yönünden üretim düzeyi, eğitim seviyesi, demokratikleşme, insan ve mülkiyet hakları ile sağlık ve insanca yaşama imkânları şeklinde açıklanabilir.”

Kıymetli Takipçilerimiz

İş bu elinizdeki sayıda “Kalkınmanın Esasları” konusunu kapak sayfamıza taşıdık. Birçok açıdan ele aldığımız konu toplumumuza yön verecek şekilde olduğu kanaatindeyiz. Yazı ve yönlendirmeleriyle dergimize katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Allah (cc) askerlerimize kuvvet versin, muhafaza etsin.

Bu dinin ve milletin düşmanlarını her yerde kahreylesin. (Âmin)

Ve minallahi’t-tevfik                                                                                        Hasan HAFİF

Şubat 2018, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak