Ara

Editör'den...

Editör'den...

Bâtında emânet, Tevhid’dir. “Ancak Sana kulluk yaparız. Ancak Senden yardım bekleriz. Maksad ve gâyemiz Sensin. Hüküm ancak Allah Teâlâ’ya mahsustur.” deyip gereğini yapmaktır emâneti gözetmek. Alemdar

Değerli Okurlarımız,

Emanet, kişinin bulunduğu yere, imkânlara, yetkilere göre bir anlamda sorumluluktur. Üzerine aldığı görevdir, yapmakla yükümlü olduğu işteki sorumluluğudur. Bir başkasının kendisine koruması için bıraktığı bir şeydir. Başkasına verilmesi, ulaştırılması istenmeyen eşyadır, sözdür veya sırdır.

Emanet kelimesi ayet ve hadislerde birbirinden farklı anlamlarda kullanılmıştır. İnsanın, gerek Allâh’a gerek ailesine ve gerekse içinde bulunduğu topluma hatta insanlığa karşı görev ve sorumluluklarında tutunuz da, korunmak üzere geçici bir süre için yanında bırakılan eşyaya varıncaya kadar hepsine emanet denir. Özet olarak söylemek gerekirse insanın sorumluluk alanına giren her şey emanettir.

Kıymetli Takipçilerimiz,

İşbu elinizdeki sayıda “Emanete Sahip Çıkmak” konusunu kapak sayfamıza taşıdık. Birçok açıdan ele aldığımız konu toplumumuza yön verecek şekilde olduğu kanaatindeyiz. Yazı ve yönlendirmeleriyle dergimize katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 

Ve minallahi’t-tevfik                                                                                        Hasan HAFİF

Temmuz 2018, sayfa no: 1

 

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak