Ara

Editör'den...

Editör'den...

“Allah size, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emrediyor. Allah Teâlâ, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir.” (Nisa, 58.)

Emânete Riâyet Liyâkat

Hepinizi Allâh’ın selâmı ile selâmlıyoruz. İş bu sayımızda kapak dosyamızda “Liyâkat” konusunu işledik. Bu dosyamızda, Alemdar “Liyâkat”, Mahmut Eyüpoğlu “Kullukta Liyâkat”, Prof. Dr. Ali AkpınarLiyâkatlilerin Çekimserliği, Ehliyetsizleri İş Başına Getirir”, Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay İslâm Medeniyeti Kurumlarından: ŞÛR”,  İdris KocabaşSâhip Olmak Mı Lâyık Olmak Mı?” başlıklı makaleleri kaleme aldılar.

Öncelikle hayatlarımız bize Allâh’ımızın emanetidir.  Verilen emanete sünnet-i seniyye gereğince uygun yaşamak her mü’minin riâtyet etmesi gereken kurallardır. Böylelikle her iş layığını bulur. Emânete riâyet edilirse liyâkatte kendiliğinden oluşur.

Kıymetli Takipçilerimiz,

Dergimizin Kasım sayısını hazırladığımız sırada Muhterem Hacı Hasan Efendimiz’in (ks) mahdumlarından çok sevdiğimiz Hafız Mustafa Dinç Hocamız Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Yenidünya Dergisi olarak kendisine Yüce Allah'tan Rahmet, geride kalan sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Rabbimiz büyüklerimizin yolundan ayırmasın. (Âmin)

Ve minallahi’t-tevfik                                                                                        Hasan HAFİF

Kasım 2018, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak