Ara

Editör'den...

Editör'den...

Dijital Bağımlılık ve Çözüm Önerileri 

Dijital bağımlılık, teknolojiye aşırı derecede bağlı olma durumudur. Telefon bağımlılığı, internet bağımlılığı, ekran bağımlılığı ve tablet bağımlılığı gibi farklı türlerde görülebilir. Bilinçli teknoloji kullanımı, bu bağımlılığın önüne geçilmesinde önemli bir rol oynar. Dijital bağımlılık, bireyin dijital cihazlara olan bağlılığını kontrol etmekte zorlanması ve bunun sonucunda da sosyal, psikolojik ya da fiziksel sorunlar yaşaması durumudur.

Değerli Okurlarımız,

Özellikle son 20 yıldır internet bağımlılığı, sanal oyun bağımlılığı… gibi özellikle çocukları ve gençleri etkileyen ve onlarla anılan bağımlılıklarla karşı karşıyayız. Genel bir adlandırma olarak dijital bağımlılık olarak adlandırabileceğimiz internet, online oyun ve sosyal medya kullanımı ile ilgili bağımlılıklara yönelik adımlar atılıyor olsa bile ailenin de sürece aktif dahil olduğu bütüncül ve sistemli çalışmalar yok denecek kadar. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve bu konuda sorun yaşayan diğer insanların dijital bağımlılıkla ilgili problemlerinin çözülmesi adına bu sayımızı hazırladık…

Değerli Dostlar,

Hayat, sevdiğine ibadet aşkıyla hizmet edenlerin yollarını açık, gönüllerini diri tutmuştur.

Nefretin kol gezdiği, kibir ve gururun nefislere hükümran olduğu, kulların sultanlık peşinde koştuğu bir devirde Yûnusca dualar peşindeyiz.

Sevip aşka düşebilmek, sevilip maşuk olabilmek bu çağda insanı temizliyor, ruhunu diri tutup yeniliyor.

Yenilenmek, yeni kalabilmek önce fark etmeyi gerektiriyor. Bu dünyanın en güzel nimetlerinden olan sevmek ve sevilebilmek, insanoğluna farkına vardığı sevgisinin uğrunda gayret etmeyi emrediyor.

Kul olmak; verdiğimiz söze sadık kalmamızı, bütün gücümüzle kulluk vecibelerimizi yerine getirmemizi zorunlu kılıyor. Oyun ve eğlenceden ibaret olan bu dünyada sevdiğinin yolunda üretmek, hiç şüphesiz büyük şükür gerektiriyor.

Yenidünya Dergisi, tam 359 sayıdır her ay gönüllerimizde yeni dünyalar inşâ edebilmenin gayretini gösteriyor, en büyük sevgilinin muhabbetini gönüllere işliyor. Yüreklerinde bu muhabbetin ateşini taşıyanlar; her ay Yenidünya ile meşk ediyor, yeni kalıyor, diri kalıyor. 

Durgun sular yerine enginleri seçip yepyeni gönüllere ulaşmanın gayretini gösterenler, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da dergimizde çok şey bulacaklar.

Dergimiz duruşunu ve temsil ettiği değerleri devam ettirecek, her dem yenilenerek yoluna devam edecektir.

Siz değerli abone ve temsilcilerimizin gayret ve destekleriyle, yeni sürprizlerle bayrak yarışına devam ediyoruz.

Ekim 2023, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak