Ara

Müslümanın Öncelikleri Nelerdir?

Müslümanın Öncelikleri Nelerdir?

Her dönem ve çağda Müslüman'ın öncelikleri olmuştur. Gün gelmiş, Müslüman bütün gücünü savaşa, fütuhata yöneltmiş; zaman olmuş Müslüman, mimaride, sanatta varlık göstermiş, bir kısım dönemlerde Müslüman kendisini felsefi tartışmaların içinde bulmuş ve uzun süre isi fıkhi tartışmalar zamanını almıştır. Son iki asırdır Müslüman'ın içine girdiği çıkmazları da bilmeyen yok...


Acaba bütün bu tartışmalarda, Müslüman, kendisi için hayati zorunluluklar ifade edecek öncelikleri yakalayabilmiş midir?


Son dört yüz yıldır, bugünkü gelişmişlik, ufkunu yakalayabilmiş insanlarla, bunlardan uzak kalmış Müslüman'ın gündemde tuttukları konulardaki farklılıkları Müslüman görebildi mi?


Bugünkü gelişmelerde imzası bulunan insanların uğraşıları ve hedefleri ne idi, Müslüman bunların neresinde kaldı?


Müslüman'ın uğraşarak emek verdiği, zaman ayırdığı konuların, acaba İslâm bakımından önemi ne durumdaydı?..

Kıymetli Okurlarımız,

Eylül 2023 sayımızda “Önceliklerimiz” konusunu işledik. Kapak dosyada; Alemdar “Önceliklerimiz”, Prof. Dr. Kadir Özköse “Tasavvufta Dervişin Önceliği”, Prof. Dr. Ali Akpınar “Her İşimizde Evvel Allah Diyebiliyor Muyuz?”, Muhammet Şen “Önceliklerimi Namaz Belirler!”, Mahmut Eyüpoğlu “İlim Talebesinin Öncelikleribaşlıklı makaleleri kaleme aldılar.

Ekim sayımızda görüşmek üzere. Allâh’a (cc) emânet olunuz…

  

Eylül 2023, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak