Ara

Milli Kalemiz: ÂİLE

Milli Kalemiz: ÂİLE

Değerli Okurlarımız,

Dinimize göre aile; anne, baba ve varsa çocuklardan oluşan kutsal bir yuvadır. Birbirlerine sevgi ve saygı bağlarıyla bağlı olan; aynı inanç, aynı düşünce ve aynı duyguları paylaşan; kendilerine düşen görevleri yerine getiren bireylerden oluşan aileler, huzurlu olurlar. Kur'ân-ı Kerîm'de “Allah sizlere kendinizden eşler, eşlerinizden de oğullar ve torunlar var eder.” (Nahl, 72.) buyurulur.

Toplumun özü ve temeli ailedir. Uygarlıkta ileri gitmiş ne kadar millet varsa, aile ocağında iyi eğitim görmüş bireylerden meydana gelmiştir. Çünkü milletler birçok ailenin birleşmesinden meydana gelmektedir. Dinimiz, ailelere, aile kurumuna ve aile bireyleri arasındaki ilişki ve bağlara büyük önem vermektedir. Aile, evlilik ve nikâh bağıyla kurulur. Peygamberimiz (sav) bir hadisinde "Nikâh benim sünnetimdir. Evleniniz, ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla öğünürüm." (İbn Mâce, Nikâh, 1) buyurmuştur.

Kıymetli Takipçilerimiz,

İşbu elinizdeki sayımızda “Milli Kalemiz: Âile” konusunu kapak dosyamıza taşıdık. Alemdar “Evlilik”, Prof. Dr. Ali Akpınar Rabbimiz! Beni, Ana-Babamı ve Mü’minleri Bağışla!, Dr. Ahmet Efe “Eşikler Aşınmasın”, Servet Yalçın “Allah Katında Makbûliyetimiz Anne ve Babaya Davranışımızdadır”, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın-Mürüvvet Çalışkan “Anne Babaların Ahlâk Eğitimi Görevleri”, Ferhat Aslan “Âile İkliminde Huzûrun Anahtarı İçin 40 Tespit” başlıklı yazılarıyla kapak dosyamıza katkıda bulundular.

Cenâb-ı Mevlâ, bizleri eşleriyle hüsn-ü muamelede bulunan ve bu vesileyle de yuvaları huzurlu olan zümreden eylesin. (Âmîn)

Ve minallâhi’t-tevfîk                                                                            Hasan HAFİF

Mart 2019, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak