Ara

Editör'den...

Editör'den...

İnsanın ne istediğini bilmesi, o kişinin kendisini tanımasıyla yakından alakalıdır. Modern psikolojinin yeni yeni fark etmeye başladığı ve farkındalık olarak üzerinde durduğu konu: “öz bilinç, kendini tanıma”. Bir harita düşünün. Bir yere gitmek istiyorsunuz, işaretleyebilmeniz için önce gideceğiniz yerin nerede olduğunu bilmeniz gerekir. Nerede olduğunu bilirseniz en uygun, en kısa yolu oluşturabilirsiniz, aksi olursa yolunuzu şaşırırsınız. Hayat da, aynı şekildedir. Bir insanın hayatta amacı, ego ideali olacak. Bir kimsenin amacının olabilmesi için o amacına uygun kendi güçlü, zayıf yönlerini tanıması lazım.

Kıymetli Okurlarımız,

Başlıca bu sayımıza:

Dergimizin başyazarı Alemdar “Kendini Bilmek”, Prof. Dr. Ali Akpınar “Kendini Okuyup Tanıyan Rabbini Tanır, Mahmut Eyüpoğlu Kendini Bilmek Ne Demektir?”, Dr. Mehmet Sürmeli Nefsi Tanımak ve Rabbânî Eğitimden Geçirmek, Muhammet Şen Ağzından Çıkanı Kulağın Duysun!, Rabia Christine Brodbeck Ehl-i Beyt-i Mustafâ ve Ashâb-ı Kiram, Mustafa Özçelik Eş-Şeyh’ul-Âzam Muhyiddin İbnü’l-Arabî, Nidayi Sevim Edirnekapı'dan Balat'a Ecdâdın İzinde..başlıklı makâleleriyle değer kattılar.

Güle Güle “Gül Yetiştiren Adam”

Değerli yazarımız Rasim Özdenören de ötelere sırlandı. Öyküleri ve denemeleriyle kaç neslin ruhunda silinmez bir iz bıraktı. Allah (cc) rahmet eylesin, makamı âli, menzili mübarek olsun… 

Eylül sayımızda görüşmek üzere…

Ve minallâhi’t-tevfîk                                                                                     

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak