Ara

Editör'den...

Editör'den...

Değerli Hanımefendiler,

Hepinizi Allâh’ın selâmı ile selâmlıyoruz. Yeni bir sayının tâzeliğini ve heyecânını birlikte yaşamanın mutluğu içerisindeyiz. Bu günlere kavuşturan Rabbimize (cc) binlerce kez şükürler olsun…

İnsan dünün ve yarının arasında kimi zaman keder ve kaygı kimi zaman ümit ve emel ile oyalanır. Bir ömür korktuklarından emin, umduklarına nail olacağı selamet yurdunu bekler durur. Beklediği gün gelir mi bilinmez ama ya yanlış yerde arıyorsa selamet yurdunu? Çünkü İslam olmakla insan, esenlik ve güven yurduna girmiştir zaten. Esenlik, rahatlık, huzur ve güvendir İslam, Müslüman da tüm bunlara canıgönülden iman etmiş ve teslim olmuş kişidir. Ne geçip giden zamana ah eder ne de yarının getirecekleri huzursuz eder onu. Zira öyle bir Rabbe iman etmiş, boyun eğip teslim olmuştur ki artık onun için ne korku ne de üzüntü vardır.

Teslimiyet Yüce Allâh’ın takdirine boyun eğmek, itirazsız kabul etmek ve teslim olmaktır. İnsan, sınırlı bir varlıktır ve birtakım meşakkatler karşısında kendini aciz ve çaresiz hisseder. Ümitsizliğe kapılır ve hayatı kendine zindan eder. İnsanoğlu, kendisine bahşedilen imkânlar çerçevesinde müşkülleri halletme yoluna gidip gücünü aşan hususlarda Rabbine sığınır. Esasında teslimiyet işimizi, hâlimizi, sıkıntımızı tüm kâinatın hâkimi ve sahibi olan yüceler yücesi Rabbimize arz etmektir. Kulun acziyet ve zayıflığını kabul etmesi, Yaratan’ın takdirine rıza göstermesidir. Yüce Rabbimiz sonsuz şefkat ve merhametiyle kendisine boyun eğip teslim olan kullarına her zaman imdat eder, hiç ummadıkları şekilde sıkıntılardan feraha çıkartır. Hani Hz. Peygamber (sav) ve sadık arkadaşı Hz. Ebu Bekir (ra), Medine’ye hicret yolundaydılar. Peşlerine düşen düşmanları izlerini takip etmiş ve saklandıkları mağaranın önüne kadar gelmişlerdi. İzler tam da mağaranın girişinde bitiyordu ve eğilip bakmaları gereken yer önünde durdukları mağaraydı. Mağara arkadaşının kendisi için değil ama Rahmet Peygamberi için endişelendiği bu zor zamanda Resul-i Ekrem (sav) büyük bir teslimiyet ve tevekkülle arkadaşını sakinleştirdi: “Üzülme! Allah bizimle beraberdir.” buyurdu. Yüce Allah peygamberinin bu teslimiyetine karşılık onların kalplerine huzur ve güven duygusu indirdi ve görünmez ordularıyla destekleyerek düşmanlarının planlarını alaşağı etti. (Tevbe, 9/40.) Yüce Allah kendisine inanıp güvenenlerle beraberdir ve O’na teslim olanların yardımcısıdır.

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere, Allâh'a (cc) emânet olunuz.

 Mart 2022, sayfa no: 4

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak