Ara

Editör'den...

Editör'den...

Değerli Hanımefendiler,

Hepinizi Allâh’ın selâmı ile selâmlıyoruz. Yeni bir sayının tâzeliğini ve heyecânını birlikte yaşamanın mutluğu içerisindeyiz. Bu günlere kavuşturan Rabbimize (cc) binlerce kez şükürler olsun…

İslâm’da evlilik büyük bir öneme sahiptir. Yuva kuracak olan ve hayatlarını birleştirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak nikah akdi yapmaları gerekmektedir. Ancak İslâm dinine göre yapılacak olan evlilik için de bir takım şartlar bulunmaktadır.

 

İslam’da Evlilik ve Önemi Nedir?

İslâm’da evlilik oldukça önemli bir konudur. Peygamber Efendimiz (sav) de evlilik yaşına gelmiş olan kişilere evliliği tavsiye etmiştir. Evliliğin birçok hikmeti bulunmaktadır. İnsanlar çift olarak yaratılmıştır ve yalnızlık sadece Allah'a mahsustur. Üstelik nikah yapmak yani evlenmek, Peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmek olarak da ifade edilebilir. İslâm hukukunda da aile oldukça büyük bir öneme sahiptir. Toplumun temelini oluşturan en önemli unsur ailedir. Aile ise evlilik ile meydana gelmektedir.

Evlilik yapılması durumunda nesil karışıklığının ve zinanın da önüne geçilmiş olunur. İslâm dinin de yer alan evlenme hukukuna göre de evlilik ahlakın bozulmasının önüne geçen bir unsur olarak ifade edilebilir. Peygamber Efendimiz (sav) de evlenmenin önemini hadislerinde belirtmiştir. Evlenmek kişilerin en büyük günahlar arasında yer olan zinadan uzak durmaları için de tavsiye edilmektedir.

Evlenmenin geçerli olması için evlilik sırasında şahitlerin olması gerekmektedir. İki şahit olmadan nikah geçerli olmaz. Kişiler arasında bir evlilik engelinin olmaması gerekmektedir. Nikahta ikrahın olmaması da gerekmektedir. Yani bir zorlama olmaması gerekir. Yapılan evlilik gizlenmemelidir ve duyurulmalıdır. İslam dininde kişinin ahlakını koruması için ve günahlardan kendisini koruması için evlilik çağına gelen kişilerin evlenmesi tavsiye edilmiştir…

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere, Allâh'a (cc) emânet olunuz.

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak