Ara

Editör'den...

Editör'den...

Değerli Hanımefendiler,

Hepinizi Allâh’ın selâmı ile selâmlıyoruz. Yeni bir sayının tâzeliğini ve heyecânını birlikte yaşamanın mutluğu içerisindeyiz. Bu günlere kavuşturan Rabbimize (cc) binlerce kez şükürler olsun…

Güven, birine veya bir şeye bel bağlama, kişinin kendisine duyduğu itimat; cesâret, yüreklilik ve emniyet anlamlarına gelir. Güven; korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusudur. Güven vermek; güven duygusu uyandırmak, itimat telkin etmektir.

Îman, emânet ve emniyet (güvenlik) kelimeleri aynı kökten gelir. Îman, Yüce Allâh’a inanmak sûretiyle emniyette/güvende olmak demektir. Buradaki emniyet, hem güvenlik hem de itminan bulma anlamındadır. Îmânın olduğu yerde emânete sadâkat vardır. Güven, insan ilişkilerinin temelidir. Eğer bu temel sarsılırsa toplum hayâtında kasırgalar ve tûfanlar kopar. Güvenin olmadığı yerde îman da yoktur, ya da gittikçe zayıflamış ve etkisiz hâle gelmiştir.

Güven, toplumu bir arada tutan en önemli sermâyedir. Ekonomik istikrar, toplumsal huzur, sosyal dayanışma ancak güven ile mümkündür. Güvensiz toplumlarda bunları görmek imkânsızdır. Bakkal müşterisine, öğretmen öğrencisine, doktor hastasına, şoför yolcularına, yöneticiler toplumun tamâmına güven vermelidir. Güven gözyaşı gibidir, gözden düştükten sonra bir daha geri gelmez.

Güvenli insanın başlıca özellikleri şunlardır:

  1. Emâneti koruyup sâhibine teslîm eder.
  2. İyi niyetlidir.
  3. Kendine verilen sırları saklar.
  4. Yardım severdir.
  5. Sevdiğini Allah(cc) için sever.
  6. Allah’dan (cc) korkar.
  7. Haksızlık yapmamaya îtina gösterir.
  8. Yalan söylemez,dürüsttür.
  9. Borcuna sâdıktır. 

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere, Allâh'a (cc) emânet olunuz.

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak