Ara

Editör'den...

Editör'den...

Saygıdeğer Hanımefendiler,

Hepinizi Allâh’ım selâmı ile selamlıyoruz. Yeni bir sayının tazeliğini ve heyecanını birlikte yaşamanın mutluğu içerisindeyiz. Bu günlere kavuşturan Rabbimize (cc) binlerce kez şükürler olsun…

 

Rabbimiz, insanoğlunu sınamak için bir süreliğine dünya hayatını var etmiş ve anne babayı bu hayata gelişimize vesile olarak seçmiştir. Bir canın bedene bürünmesi için Âdem babamız ve Havva annemizden berinice anne babanın yollarını kesiştirmiş, hayatlarını birleştirmiştir. Yeryüzüne gönderdiği halifeyi onlara emanet etmiştir.

 

Tazecik bir can, imtihan dünyasına adımını attığı andan itibaren, Allah ona sayısız nimet bahşeder ve bunu yine anne babasının aracılığı ile sunar. Yeme, içme ve barınma gibi maddî ihtiyaçlarını onların yardımıyla karşılar. Sadece bedenini değil, ruhunu da onların kurduğu yuvada biçimlendirir. Sevilme, değer görme ve sahiplenilme gibi duygusal açlıklarını onlarla doyurur. Annenin şefkat dolu yüreğinden beslenip babanın güven veren kolları arasında hayatı öğrenmesini sağlar.

Ebeveyn ve evlât arasında böylesine derin bir bağ kurarken taraflara birbirlerini seçme fırsatı tanımaz. Hiç kimseye anne babasından vazgeçme veya evlâdını başkasıyla değiştirme gibi bir imkân da sunmaz. Dahası bu bağı sahiplenmeyip inkâr edene, “Her kim babasından başkasına -onun kendi babası olmadığını bile bile- nesep iddia ederse, bu kişiye cennet haramdır.” hadisinde belirtildiği gibi cenneti haram kılar. O hâlde anne babamız ile sürdüreceğimiz uzun soluklu ilişkinin ilk aşamaları bizim tercihimiz dışında şekillenmektedir.

İlişkinin başlama anına, devam etme süresine ve ne zaman sona ereceğine de Rabbimiz kendisi karar verir. Daha anne karnında iken bir bağ ile bebeği yakalayan bu birliktelik, kordon kesildiği hâlde ömür boyu devam ettiği gibi, ölümden sonraya, hatta âhiret yurduna dek uzar. Soluk alıp verdiği sürece ebeveyni ile acısıyla tatlısıyla bir hayatı paylaşan insan, ölümlerinin ardından onları hatıralarda yaşatmaya çalışır. Bilir ki, tekrar karşılaşacakları hesap gününe dek geçici bir ayrılıktır başlayan.

“Cennet onların ayakları altındadır.” buyuruyor Efendimiz (sav). Bizleri Allah’ın sonsuz tecellesi ve mucizesi ile dokuz ay karnında taşıyan, her an yanımızdan hiç eksik olmayan büyük fedakârlık örnekleri annelerimiz…

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak