Ara

Editör'den...

Editör'den...

"Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

Muhibbî (Kânûnî Sultan Süleyman)

Kıymetli Okurlarımız,

Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selâmlıyorum. Kasım sayımız hayırlara vesîle olsun inşâallah. Bu sayımızda “Sağlık” konusunu kapak dosyamıza taşıdık.

İki Büyük Nîmet

Sağlık, Allâh’ın üzerimizdeki nîmetlerinden biridir. Peygamberimiz (sav) kıymetini idrakte gaflete düştüğümüz konular arasında sağlığı da zikretmiş ve şöyle buyurmuştur: “İki nîmet vardır ki insanların çoğu bu nîmetleri kullanmakta aldanmıştır: Sağlık ve boş vakit.” (Buhârî, Rikâk, 1.) Çevremize ve kendi hayâtımıza baktığımızda bu iki nîmetin nasıl hebâ edildiğini gözlemleyebiliriz. Ne yazık ki elimizden giden nîmet çoğu zaman geri dönmemektedir.

Sağlık nîmetinin korunması için elden geldiğince tedbir alınması gerektiğine Peygamber Efendimiz (sav) şu şekilde dikkat çekmektedir: “Akşama ulaştığında sabahı gözetme, sabaha kavuştuğunda da akşamı bekleme. Sağlıklı anlarında hastalık zamânın için, hayâtın boyunca da ölümün için tedbir al.” (Buhârî, Rikak, 3)

Değerli Tâkipçilerimiz,

Bir önceki (Ekim 2020) Editör yazımdaki çağrımı yineleyerek sizlere vedâ ediyorum. Aralık sayımızda görüşmek üzere.

Allâh’a (cc) emânet olunuz…

“Yenidünya Dergimiz’in her ay en az on beş bin âileyle buluşmasını hedefliyoruz. Bunu başarabilmek için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Hem muhtevâ daha ilgi çekici olacak, hem de hazırladığımız hediye kitabımızın çokça sevileceğine inanıyoruz. İlgi ve desteğinizi taleb ediyoruz...”

Ve minallâhi’t-tevfîk                                         Hasan HAFİF

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak