Ara

Editörden...

Editörden...

Kâinât Bir Âiledir

Aile, toplumun temel taşı, küçük bir modeli ve vazgeçilmez hücresidir. Toplumların sürekliliği için en sağlam şekilde korunması gereklidir. Sağlam ve sağlıklı ailelerden oluşanlar en sağlam ve en sağlıklı toplumlardır. Güçlü aile, güçlü millet ve devletin ana temelidir. Toplumun huzuru, ailenin huzurlu oluşuyla sağlanır. Ailenin huzuru da isabetli evliliğe bağlıdır...

“Ey insanlar! Biz, sizleri bir erkekle bir kadından yarattık. Tanışmanız için sizleri oymaklara ve (daha büyük) kabîlelere ayırdık. Allah katında ise sizin en değerliniz en takvâlı olanınızdır. Allah, yaptıklarınızı bilir ve her şeyden haberdardır.” (Hucûrat, 49/13)

Değerli Okurlarımız,

Kadın ve erkeğin birbirlerine karşı duydukları his, arzu, duygu ve meyiller Sünnetüllah gereğidir. (Âl-i İmrân, 3/14). Allah Teâlâ insana, yaratılışındaki fıtrata uygun olarak bu duyguları vermiş, yalnız bu meyillerin tatmin yolunu da belli prensiplerle sınırlamıştır. Bu sınırlar, sünnete uygun evlenmelerdir. İslâm'a uygun olmayan evlenme ve ilişkilerle meyiller yasaklanmıştır.

Evlilik, eşler arasında maddî ve manevi tatmini sağladığından, sükunet ve rahatlık unsurudur. Neslin devamı ve gelişebilmesi için evlilik müessesesine ihtiyaç vardır. Kur'an-ı Kerîm ve sünnetde belirlendiği şekilde olmadıkça, bir aile yuvası kurulmasından söz edilemeyeceği gibi, doğan çocukların da meşru olacağı düşünülemez.

Kıymetli Takipçilerimiz,

Bu sayımızda Kâinât Bir Âiledir konusunu kapak dosyamıza taşıdık. Bu sayımıza yön veren tüm yazarlarımıza şahsım ve sizler adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Ve minallâhi’t tevfîk  
Hasan HAFİF

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak