Ara

Editör'den...

Editör'den...

Saygıdeğer Okurlarımız,

Asr sûresi, Kur’ân-ı Kerîm’in 103. sûresidir. 3 ayetten oluşur. Mekke'de nazil olmuştur, adını birinci ayette geçen zaman, çağ, ikindi vakti gibi anlamlara gelen Asr kelimesinden almıştır. Sûrede genel olarak insanın içinde bulunduğu ziyandan bahsedilerek, îmân ve amelin kurtuluş için şart olduğundan ve hak ile sabrın tavsiye edilmesinden bahsedilmektedir.

Allah’u Teâlâ, Asr sûresinde insan ömrünün bittiği zamana ve bu süre içinde Allâh’ın (cc) kudretini ve hikmetini bizlere anlatıp bunların önemine işaret eden ibretlere yemin ederek, dört güzel özelliğe sahip olan insanların dışındaki herkesin ziyanda ve hüsranda olduğunu anlatır. İnsanın sahip olarak feraha erebileceği bu dört özellikler; îman, iyi amel, hakkı tavsiye ve sabırdır. Bu özellikler dinin temelini oluşturmaktadır.

Asr sûresinin Kur’ân-ı Kerîm’de ki büyük önemini anlatabilmek adına İmam-ı Şafiî Hazretleri; “Kur’ân-ı Kerîm’de başka hiçbir sûre nâzil olmasaydı, şu pek kısa olan Asr sûresi bile, insanların dünya ve âhiret saadetlerini te’mine yeterdi. Bu sûre, Kur’ân-ı Kerîm’in bütün ilimlerini içine alır.” şeklinde buyurmuştur.

Değerli Takipçilerimiz,

Yenidünya Dergisi olarak 26. dönemde yepyeni bir kampanyayla sizlere sesleniyoruz “Bi’ Dünya Yeni Orman” 

 

“Bir mü’minin diktiği ağaçtan, insanlar, hayvanlar, kuşlar istifâde ettiği müddetçe, hâsıl olan bütün ecir ve sevâb o ağacı dikenin sadaka-i câriyesi olur.” Hadîs-i Şerîf’i gereğince Yenidünya Dergisi aboneleri fidan dikiyor...

Ve minallahi’t-tevfik                                                                                        Hasan HAFİF

Eylül 2018, sayfa no: 1

Abone Ol

En son haberleri doğrudan gelen kutunuza alın. Asla spam yapmayız!

Sosyal Medya Hesapları

Mesaj Bırak